۲۵ مهر ماه سالروز جهانی غذا، روز همدردی با انسان هایی که از ابتدایی ترین حق خود محروم هستند، روز تداوم شکرگزاری از نعمت های سرشار الهی و همدردی با گرسنگان جهان را گرامی می داریم
۲۵ مهر ماه سالروز جهانی غذا، روز همدردی با انسان هایی که از ابتدایی ترین حق خود محروم هستند، روز تداوم شکرگزاری از نعمت های سرشار الهی و همدردی با گرسنگان جهان را گرامی می داریم. در حال حاضر بالغ بر ۸۰۰ میلیون مرد، زن و كودك در دنیا هر شب گرسنه سر بر بالین دارند. گرسنگی نه تنها باعث كوتاهی عمر می گردد بلكه خسارات جبران ناپذیری به صلح، آرامش و رفاه ملت ها وارد می سازد. این پدیده نیاز به عملیات عاجلی دارد كه تنها تهیه غذا نبوده، بلكه ریشه یابی علل گسترش جهانی گرسنگی، پایداری و تداوم آن است. آگاهی مردم درباره مسائل گرسنگی، كمبود و عدم امنیت غذایی به عنوان اولین قدم ماندگار در خلق دنیایی بدون گرسنگی می باشد. جشن روز جهانی غذا با هدف افزایش آگاهی عموم و تفهیم دنیای گرسنگی، سوء تغذیه و فقر در ۱۵۰ كشور در سراسر دنیا برگزار می شود. غذای سالم و حلال، هدیه ای بهشتی است که خداوند برای بندگان خداجوی خود فرستاده است. مؤمنان راستین، آن را وسیله ای برای شکر گزاری و عبودیت بیشتر می دانند. هر لقمه از آن میخورند، به یاد محرومان و گرسنگان نیز هستند. امروز روز جهانی غذاست و سمینارها و کنفرانس های مختلف برای رسیدگی به گرسنگان پنج قاره از جهان برپا می شود؛ اما هنوز چشمان بی رمق گرسنگان این کره خاکی، به دستان زراندوز و بدن های فربه برگزار کنندگان این اجلاس دوخته شده است. ناله های بیدادگر فقر، همچنان بلند است و فقط شعارهای زیباست که به یاری آن ها می شتابد. هزاران تن گندم به دریاها ریخته میشود؛ اما به ناله گرسنه آفریقایی با قرص خشکیده ای از نان پاسخ داده نمی شود. جهان در روز جهانی تغذیه، توهمی از حقوق بشر را به تماشا نشسته است. روز جهانی غذا، روز همدردی با گرسنگانی است که از ابتدایی ترین حق زندگی محروم اند و در این محرومیت، دستان بی توانشان از دامان زندگی کوتاه می شود. قدر غذا، این نعمت آغازین خلقت را بدانیم و با مصرف درست و عدم اسراف، با گرسنگان جهان همدردی کنیم. هنگام دور ریختن غذا به این بیندیشیم که این غذا می تواند گرسنه ای را برای یک روز هم که شده از گرسنگی و مرگ نجات دهد. از مصرف بی رویه غذا بپرهیزیم. جهان در ضرب آهنگ گام های هولناک و ویرانگر فقر و گرسنگی فرو رفته و آشوبی از حسرت یک تکه نان و مقداری آب به پا شده است. دور نمای دل انگیز و زیبای شهرهای بزرگ و آسمان خراش های غول آسا، منظره ای از پیشرفت انسان مدرن را به تصویر می کشد؛ اما در پای این آپارتمانهای سر به فلک کشیده، برخی از گرسنگی، توان فرار از چنگ مرگ را ندارند. روز جهانی غذا تلنگری برای بیداری وجدان های به خواب رفته و شکم های برآمده است که به خود آیند و صدها هزار هم نوع را از چنگال این هیولای هولناک نجات بخشند. ●فائو، سازمان خواربار و كشاورزی سازمان ملل متحد فائو در ماه اكتبر سال ۱۹۴۵ براساس گردهمائی نمایندگان ۴۲ كشورجهان در «كبك» كانادا تأسیس شد و در حال حاضر بزرگترین مؤسسه تخصصی سازمان ملل متحد به شمار می رود. این سازمان در حال حاضر دارای ۱۶۹ كشور عضو، یك عضو وابسته (پورتوریكو) و یك سازمان عضو (جامعه اقتصادی اروپا) می باشد. اهداف این سازمان را می توان بشرح زیر برشمرد: - بالابردن سطح تغذیه و استانداردهای زندگی مردم كشورهای عضو - بهبود تولید و توزیع مواد غذائی و فرآورده های كشاورزی - بهبود كیفی شرایط زندگی روستائیان در جهان - حفاظت منابع طبیعی و ارتقاء وضع توسعه پایدار فعالیتهای فائو مشتمل بر موارد زیر است: - كمك و ارائه توصیه های فنی به جامعه كشاورزی به نمایندگی از طرف دولتهای عضو و موسسات مالی - جمع آوری، تحلیل و انتشار اطلاعات - ارائه رهنمود به دولتها در برنامه ریزی و سیاستگزاریهای بخش كشاورزی - ایجاد امكانات برای ملاقات بین نمایندگان دولتها و بحث در مورد مسائل كشاورزی و غذا هدف اساسی سازمان فائو زدودن فقر و گرسنگی است. جهت گیری و اولویتهای این سازمان ثمره ۵۰ سال مطالعه و تجربه است. از آنجا كه فقر و گرسنگی با یكدیگر در ارتباط هستند، فائو هدف خود را تأمین و دسترسی فیزیكی و اقتصادی به غذا برای همه كس و در همه جا قرار داده است. نظر به ابعاد و گسترش فقر در مناطق روستائی كه بویژه كشاورزان و ماهیگیران خرده پا و سایر اقشار فقیر جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد، فائو از سیاست های هماهنگ و یكپارچه توسعه روستائی و برنامه هائی كه تولید موادغذائی، محصولات كشاورزی، تولیدات دامی، ماهیگیری و جنگلداری را در بر می گیرد، حمایت و آنها را تشویق می نماید. روز جهانی غذا را با مصرف درست غذا و جلوگیری از اسراف پاس داریم و هنگام دور ریختن غذا به فکر گرسنگانی که این غذا میتوانست آنها را از مرگ نجات دهد، باشیم.